Sportamore

Sedan den 27 januari har jag väntat på mina skor; Adidas Adizero Tempo. Igår gav jag upp. Jag avbeställde dem från Wiggle och beställde nya på Sportamore. De sändes iväg idag så jag bör ha dem i början på nästa vecka. Längtar..

Idag hittade jag även  min favoritsport-BH på Sportamore. Det blev tre rosa, i olika nyanser. Men till priset av två. Nöjd!

 

Att röra på sig, träna, idrotta eller bränna kalorier..

Kärt barn har många namn. Vad är då skillnaden att träna för att prestera på en tävling eller för att må bra. Att elitidrotta är att tänka ett steg längre i alla avseenden. Kan jag göra detta? Inverkar detta på min träning eller tävling? Kan jag äta vad jag vill när jag vill? Gör jag mig själv rättvis om jag inte tänker på alla detaljer, hela tiden? Att vara sjuk är inte bara tråkigt utan kan innebära en total katastrof (tycker man själv, just då..). Att elitidrotta är inte friskvård. Det är så mycket mer. Det är 100 % fokus, 24 timmar om dygnet, 50 veckor om året. Men känslan av att vara i toppform är oslagbar. Jag hoppas att alla någon gång får möjligheten att känna lättheten i kroppen när det känns som om man flyger fram eller att man bara kan ta i mer och mer trots att lungorna håller på att sprängas

Friskvård är att träna, må bra, vara lycklig, njuta av träningen. Inga måsten, bara möjligheter. Det gör inget om man missar ett pass. För mig är det nog blandningen som är tjusningen. Att jag får ta i så att lungorna nästan sprängs, att få springa så fort att jag nästan flyger fram, att jag får springa på ställen jag älskar. Samtidigt som jag kan ta ledigt en dag och jag behöver inte ha 100 % fokus. Jag saknar inte inte livet som elitidrottare..Bara känslan av att flyga fram…Nu har jag bara känslan av att jag nästan gör det..

1989..

1989 var året då George Bush (den äldre) efterträder Ronald Reagan som USA:s president.

1989 var året då de sista sovjetiska soldaterna lämnar Afghanistan

1989 var året då den polska fackföreningen Solidaritet åter tillåts.

1989 var året då massakern på Himmelska fridens torg utspelades.

1989 var året då Berlinmuren öppnades.

1989 var året då jag fick linser. 23 års linsanvändande är snart till ända. Om två veckor har mina ögon opererats..

Att springa åt det andra hållet..

Jag springer ofta uppe i Änggårdsbergen, Göteborg. Området ligger ca 4 min löpväg från min port och erbjuder massor av löpglädje i form av backar, omväxlande natur och vacker utsikt.

I stort sett alltid springer jag mina längre pass motsols men idag sprang jag åt det andra hållet. Vad som slog mig var att jag ofta var tvungen att vända mig om i stigkorsningar för att lokalisera var jag befann mig. Jag kände alltså inte igen en stig som jag sprungit på massor av gånger, bara på grund av att jag kom från andra hållet.

Jag tror att det är nyttigt att springa åt andra hållet och då menar jag inte bara en löprunda i Änggårdsbergen. Att göra något på ett annat vis än man brukar ger ett annat perspektiv på saker och ting i livet. Kanske är den andra riktningen en bättre riktning? Om det inte var det vet man det till nästa gång..